Friday, September 13, 2013

melancholic week

Aku tak pernah tau apa sebenarnya yang aku rasa. serius.

Masa cuti diploma dulu, aku ada set up baik punya ruang mini pejabat aku dalam bilik. Vision aku waktu tu aku akan mengarang setiap malam dengan tekun gigih dan menjadi penulis yang sangat prolifik. Ambitious bukan? Jadi aku ambil komputer lama versi skrin gemuk yang masih sihat terbiar bawah meja solek. Aku lap skrin atas bawah kiri kanan kasi cantik kemas biar hilang segala habuk. Baru selesa memandang. Aku ambik pula keyboard dan CPU aku ulang rutin tadi. Atas bawah kiri kanan pehh kilat.

Aku tak ada meja yang cantik siap kerusi. Aku cuma alaskan dia guna satu papan almari panjang dan bawah aku tongkat dengan kotak tah mana aku dapat. kiranya aku akan bersila setiap kali aku mengadap komputer. Seingat aku laptop diploma aku waktu tu dah jahanam. oleh sebab tu lah aku set up mini pejabat aku dalam bilik. aku deco baik punya meja aku ada papercraft DIY ada kotak pensil dari gempakstarz zaman sekolah rendah, ada beberapa buah novel yang aku kira waktu tu aku belum habis baca.

Belah dinding pula aku lekatkan gambar aku atas pentas ambik scroll diploma, lukisan epal yang aku lukis masa part 1 diploma dan beberapa jenis gamba yang lain. aku variasikan dengan melekatkan pilihan2 gamba dengan polistrin kasi efek timbul untuk 3-4 gamba. hasil dia pehh. erik kalau masuk bilik aku dia pun jaw drop.

Jadi dah setel segala semua benda untuk menghasilkan mini office utk aku sendiri, malam pertama kedua ketiga aku try mengarang. Feel. Aku cucuk pendrive, banyak virus. Takpe. Aku tak kesah.

Masuk malam kelima aku dah mula sakit pinggang. membongkok utk lima hari sangat tak best. Aku fed up. Aku kemas balik semua nya ke tempat asal.


No comments: